Schematherapie bij adolescenten

Voel je je direct afgewezen wanneer iemand je op een foutje wijst of wanneer iemand jullie afspraak afzegt? Of ben je bang dat je gekwetst of misschien verlaten gaat worden door mensen aan wie jij je bindt? Maak je steeds dezelfde fouten in je leven, terwijl je je hebt voorgenomen voortaan anders te reageren? Dan kan schematherapie mogelijk helpen.

Schematherapie is bedoeld voor jongeren die last hebben van steeds terugkerende gedragspatronen, maar die niet kunnen veranderen. Ze zijn hardnekkig en hebben je in het verleden mogelijk geholpen, maar nu niet meer.

Schematherapie, wat is het en hoe kan het je helpen?

Wat doe je bij Schematherapie?

We bekijken samen of deze therapie geschikt is, dit verschilt namelijk per persoon. Belangrijk is te weten dat Schematherapie soms kort kan duren, maar soms ook lang wanneer de schema’s erg hardnekkig zijn. Dit komt doordat schema’s uit je vroege jeugd nu nog, onbewust, invloed kunnen hebben op je huidige leven.

Met een schema wordt in de psychologie bedoeld: je opvattingen, emoties en houdingen over jezelf en de wereld om je heen, om gebeurtenissen te interpreteren en er betekenis aan te geven.

In de therapie ga je onderzoeken wat de oorsprong is van de schema’s en leer je deze te veranderen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier voor op te komen. Hierdoor verandert niet alleen je gedrag, maar veranderen ook je gedachten en gevoelens.

Het is ontzettend belangrijk wanneer je Schematherapie krijgt dat jij je op je gemak voelt bij mij. Daarom adviseer ik van te voren een kennismaking in te plannen om erachter te komen of jij je veilig voelt om aan de schema’s te werken met mij.

Schematherapie, wat kun je verwachten?


Drawing-layerExport (10)BEHANDELING
You&Me biedt zowel individuele als
systeemtherapie aan, gericht
op uiteenlopende problematiek
voor kinderen van 7 t/m 18 jaar.


Drawing-layerExport (7)WERKWIJZE
You&Me kijkt samen met jouw gezin
wat er nodig is om in de behoeften
van jouw kind te kunnen voorzien,
zodat je kind zich weer prettig voelt.


Drawing-layerExport (9)CONTACT
Zet de eerste stap in de juiste richting.
Meld je kind/gezin aan en ervaar zelf wat
You&Me Psychologie voor jou en
jouw kind kan betekenen.