Verder kijken dan gedrag

Door de veeleisende en prestatiegerichte maatschappij lopen steeds meer kinderen en jongeren vast.
Problemen kunnen zich uiten in negatieve gedachten, depressie, agressief of juist teruggetrokken gedrag
en problemen in de ontwikkeling. Kinderen tussen de 7 en 18 jaar kunnen met deze
problemen terecht bij You&Me Psychologie. De werkwijze van de praktijk lees je hieronder.

Intake gesprek

Na de aanmelding via het contactformulier, plannen we een intake in van ongeveer 45-60 minuten. Dit kan met ouders alleen, met het kind en ouders of het gehele gezin (bij systeemtherapie) of wanneer de jongere dit fijn vindt, zonder ouders. Tijdens de intake staan de kennismaking, de klachten, de hulpvraag en het behandeldoel centraal. Op basis van het gesprek en eventuele vragenlijsten wordt er een behandelplan opgesteld. Dit alles in overleg met jou en jouw kind of gezin in de opvolgende sessies.

Om in aanmerking te komen voor vergoeding via Centrum Jeugd en Gezin kun je langsgaan bij het CJG in jouw gemeente of vraag een verwijsbrief aan bij de huisarts. 

Intake

Werkwijze

Behandeling

Bij de individuele behandeling, gericht op uiteenlopende problematiek, wordt er gekeken welke therapie het beste past. Dit kan zijn de cognitieve gedragstherapie, schematherapie of EMDR of een combinatie hiervan. De effectiviteit van deze behandelmethoden is wetenschappelijk bewezen en heeft relatief weinig sessies nodig waardoor jouw kind snel geholpen wordt.

Zowel bij individuele behandeling als bij systeemtherapie is de werkwijze geheel gericht op het versterken van de eigen competenties van jouw gezin. Ieder mens is anders en dus ook ieder gezin. Daarom heeft ook ieder gezin een eigen hulpvraag. En daardoor is het zo belangrijk om samen te bekijken wat het beste aansluit.