You&Me Psychologie

Vriendschap=Belangrijk!

Hoe lief is dit? Een cadeautje voor in de praktijk wat natuurlijk helemaal bij de naam past. Het is niet zomaar een cadeautje, nee. Het is van iemand die ik al vanaf mijn 4e ken, dus dat is ondertussen al 24! jaar. Mijn dankbaarheid wil ik graag met jou delen, want vriendschap is enorm belangrijk.

vriendschap

Huilen op de basisschool

Toen ik op 17 november 1991 4 jaar werd mocht ik naar groep 1 op de Startbaan te Hoogerheide (tegenwoordig Basisschool Klim-Op Hoogerheide). Ik kwam in de klas van juffrouw Loes. Een ontzettend lieve, rustige mevrouw. Ik vond het natuurlijk niet leuk om door mama achtergelaten te worden, dus huilen geblazen! Juffrouw Loes koppelde een meisje aan mij die al een maandje in de klas zat en dus al wat meer gewend was. Wat was zij een ontzettend lieve juf die zo goed aanvoelde wat een huilend kindje van vier nodig had. Vier dagen na mij kwam er een jongetje ook oefenen en die huilde nog harder dan ik. Hierdoor werd mijn gehuil overgenomen en vond ik het blijkbaar nodig om ineens te laten zien dat ik het wel kon 😀

vriendschapHet meisje wat aan mij gekoppeld werd liet ik de eerste dagen niet meer los en zij mij ook niet. We deden alles samen, iedere dag weer. De vriendschap werd opgebouwd. Alsof juffrouw Loes het van te voren wist dat het zou gaan klikken. Zelfs onze haren lieten we hetzelfde doen door onze mama’s. Of deed mijn moeder jouw haar? Dat weet ik niet meer 😉

Zenuwen waren verleden tijd dankzij haar

De hele basisschooltijd waren wij hartsvriendinnen, zo noemden we dat. Haar mama, was mijn mama 2 en mijn mama haar mama 2. Ze kwam elke dinsdag tosti’s bij ons eten. Omdat dat super gezellig was, maar ook voor mij. Op dinsdagmiddag moesten wij namelijk vanaf groep 6 altijd schoolzwemmen, waar ik een schijthekel aan had! Buikpijn, misselijk, zenuwachtig, alles tegelijk. Maar als zij er was, was het gezellig waardoor ik die zenuwen vergat.

Uit elkaar gegroeid

Totdat we begonnen te puberen in groep 8, zij iets sneller dan ik. De vriendschap werd verbroken, omdat we andere interesses kregen. Ik was nog nooit zo direct geweest en was nog nooit zo voor mezelf opgekomen. We fietsten nog wel met dezelfde groep naar de middelbare, namelijk RSG ‘t Rijks. We kwamen elkaar op school tegen en zeiden ‘hoi’, maar daar bleef het bij, jarenlang.

Of toch niet?

Totdat we allebei bleven zitten in de 4e en we weer bij elkaar in de klas kwamen. Toeval? Ik weet het niet. Maar langzaamaan gingen we weer iets meer met elkaar om. Niet meer zoals op de basisschool, maar we gunden elkaar weer wat meer. Maar na de middelbare verloren we elkaar weer uit het oog. Zij ging in Leeuwarden studeren en ik in Vlissingen en vervolgens Tilburg. Op de een of andere manier kwamen we elkaar toch weer tegen en zijn we weer ontzettend goede vriendinnen geworden, alsof we elkaar nooit waren verloren. En dàt is vriendschap, welke zo belangrijk is!

Trots op elkaar

Nu weten we wat we aan elkaar hebben. We hoeven elkaar niet elke dag te spreken. Zij is moeder geworden en gaat volgend jaar trouwen, wie had dat gedacht!? Maar ze doet het zo goed! Ik ben trots op haar! En zij op mij. Vandaar dat dit cadeautje ook zo mooi is. Ik heb het cadeautje een plekje gegeven, zodat ik er naar kan kijken. Juist als ik even met twijfels zit. Doe ik het wel goed? Kan ik dit echt wel in mijn eentje? Gaat het me lukken? Ja. Zij gelooft in mij.

Dank je wel vriendinnetje! 17 november is ons 25 jarig jubileum en dat gaan we eens goed vieren!

Mirjam de NijsNu ben ik benieuwd wat jij graag nog van mij wilt weten. Ik snap namelijk, voordat je een psycholoog inschakelt, je best wilt weten wie het nou eigenlijk is. Deel jij jouw vraag in een comment? ☟ ☟ Dan beantwoord ik deze heel graag.

Op de toekomst van de kinderen!
Liefs,
blog

Ps1: herken jij jezelf hierin of denk je dat iemand anders graag wat meer over de persoon achter You&Me wilt weten? Deel dan dit blog via Facebook of andere Social Media.

Ps2: wist jij dat You&Me al meer dan 500 likes heeft op de Facebookpagina? Hier post ik elke dag leuke, handige en bruikbare tips, weetjes en inspiratie. Like jij You&Me ook? Dank je wel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.