systeemtherapie

Systeemtherapie

Het kan zo zijn dat jullie gezin vastloopt, dat er spanningen zijn in het gezin waardoor er een ruzie sfeer is ontstaan. Het kan ook zijn dat problemen in het gezin zich uiten in klachten bij (een van de) kinderen.  Misschien voel je je machteloos als ouder, omdat het niet lekker loopt in het gezin. Jullie hebt al van alles geprobeerd, maar gezellig is het niet en de patronen doorbreken lukt ook niet. Juist doordat je zo verbonden bent met elkaar is het zo beladen wanneer er ruzies ontstaan. 

Door juist alle gezinsleden erbij te betrekken die deel uitmaken van de spanningsvolle situatie wordt de kern van de problemen sneller duidelijk. Het is belangrijk dat iedereen zich terug kan vinden in de definiëring van het probleem. Dat iedereen ook ziet dat het mogelijk is om te groeien en beter met elkaar om te gaan en elkaar te helpen waar nodig. Systeemtherapie kan ook ingezet worden in een gezin met jonge kinderen.

Voor meer informatie over systeemtherapie kun je kijken op www.nvrg.nl (Nederlandse Vereniging voor Relatie – en Gezinstherapie).