Mirjam de Nijs

Mirjam de Nijs | Kinder-en Jeugdpsycholoog

Over Mirjam de Nijs

Mirjam de Nijs: “Ik geloof dat ieder kind het verdient om in te zien waar hij/zij goed in is en te geloven in zichzelf. Als psycholoog geef ik inzicht en tools aan ouders, kinderen en jongeren tot 18 jaar om zelf problemen te overwinnen en uit zichzelf te halen wat erin zit. Vaak zie ik veel onzekerheid en twijfel, terwijl er zo ontzettend veel kwaliteiten zijn die zijzelf niet (meer) zien.”

“Ik geloof dat ieder kind het in zich heeft om het verschil te maken in de wereld en te worden wie hij/zij graag wil zijn.”

Ik sta naast jullie

“Waarom ik psycholoog ben geworden? Ik weet als geen ander hoe het voelt wanneer iemand in je gelooft, wanneer iemand jou begrijpt en hoort wanneer je dit het meeste nodig hebt. Ik was zelf een meisje wat niet voor zichzelf op kwam en twijfelde aan zichzelf. Mijn ouders vroegen zich af wat zij konden doen om mij te helpen. Dankzij de stap om hulp te zoeken toen ik 13 jaar was, het taboe van naar een psycholoog gaan te doorbreken, durfde ook ik in mezelf te geloven. Ik ben nog steeds ontzettend dankbaar dat wij dit hebben meegemaakt. Zoveel geleerd, dichterbij elkaar gekomen, maar vooral mezelf leren kennen. Ondertussen heb ik al veel gezinnen mogen spreken in mijn eigen praktijk. Dit gun ik jou en je gezin ook; tips, wetenschappelijk bewezen tools en handvatten om weer in jezelf te durven geloven en om weer te zien waar jij goed in bent. Samen bekijken we wat het beste bij jou en je gezin past.”

Kijk op de pagina Behandeling wat we samen voor jouw kind kunnen betekenen.

Mirjam de Nijs

Mirjam de Nijs

You&Me Psychologie

Praktijkruimte te Woensdrecht

Of je als ouder nu ziet dat je kind vastloopt op schoolmoeite heeft met vrienden maken of in de knoop zit met zichzelf. Samen bekijken we wat jouw gezin nodig heeft. Angsten leren doorbreken en daarvoor in de plaats komt zelfvertrouwen en geloven in jezelf. Maar ook doen wat voor jou als ouder goed voelt. Door de juiste hulp en handvatten afgestemd op het gezin gaat het lukken om eigen kwaliteiten in te gaan zien en om weer in jezelf te geloven. Heeft je kind woedeaanvallen, is er veel ruzie thuis of loopt je kind vast op school? Misschien heeft je kind last van een (faal)angstig of onzeker gevoel? Kun je behandeling gebruiken bij bijvoorbeeld hooggevoeligheid of een laag zelfbeeld? Of wil je gewoon je zorgen eens met mij bespreken, omdat je zelf als ouder twijfelt, je onzeker voelt in de opvoeding en niet goed weet wat je kunt doen? Neem dan vrijblijvend mailcontact op voor een gratis kennismakingsgesprek te Woensdrecht. Mocht je niet in de buurt wonen, maar spreekt mijn verhaal jou toch aan? Denk dan eens aan een online training welke je bij mij kunt volgen vanachter je eigen computer op jouw tempo. Meer informatie vind je hier >> 

De ervaringen met Mirjam


Mijn zoon is hooggevoelig en had daardoor last van een laag zelfbeeld en onzekerheid. De klachten zijn in zeer sterke mate verminderd en als ze zich voordoen is hij heel snel weer op de goede weg door de verkregen handvatten. Positief was dat het vertrouwen groeide, de communicatie met mijn zoon en ons als ouders en de manier van werken en inzetten van hulpmiddelen. Ook de praktische aanpak was heel fijn waardoor we op korte termijn iets in handen hadden, maar op lange termijn dit ook als rode draad door de behandeling heen liep. Het werken vanuit je hart geeft een positief en vertrouwelijk effect.

We zijn bij Mirjam terecht gekomen, omdat onze zoon vastliep op school. Mirjam heeft met hem de beelddenktraining gedaan en meegekeken in de klas. We merken zeker verbetering bij het lezen, maar rekenen is nog erg moeilijk voor hem. Hij is heel goed vooruit gegaan, dus mogelijk komen we nog wel terug bij Mirjam voor verdere behandeling als hij wat ouder is. Mirjam gaf onze zoon positieve aandacht, ze gaf hem het vertrouwen dat hij het wel kon. Dat hebben wij als zeer positief ervaren. De ideeën die we tijdens de training uitprobeerden vonden wij erg fijn. En ook het vertrouwen en de rust van Mirjam. Mirjam heeft ons in zoveel geholpen, maar zeker gesteund dat wij het lastig vinden dat we dat nu alleen moeten doen, maar dat gaat goed komen. Bedankt voor al je liefde, steun en hulp. Blijf zo lief en vol vertrouwen.

Ik kwam bij mirjam, omdat ik veel stress had tijdens toetsen op school. De behandeling heeft goed geholpen, want ik heb nu meestal alleen gezonde spanningen. Ik raad Mirjam zeker aan, want ze helpt je zo goed mogelijk. Misschien als ik weer een beetje ga stressen dat ik nog eens terug kom bij Mirjam, maar dat denk ik eigenlijk niet.

Mijn zoon had last van tics, angsten en onzekerheid en automatiseringsproblemen. Na de behandelingen bij Mirjam zijn de problemen duidelijk verminderd en gaat mijn zoon nu ervaren om het zelf toe te gaan passen. Ik vond het fijn dat ik als ouder erbij mocht zijn en ook de sfeer was heel erg ontspannen en ongedwongen. Mijn zoon mocht zijn zoals hij is bij Mirjam, dat voelde altijd heel goed. Ik heb echt een fijnere zoon terug en beelddenken is iets waar hulp toch wel heel fijn voor is, omdat scholen het niet goed erkennen en benaderen.

Onze zoon had veel problemen op school met zijn gedrag dat zich niet zo positief uitte en eigenlijk kon men niet echt zeggen waar dat aan lag. Wij als ouders vonden de observatie en daarbij de begeleiding en ook de gesprekken met school en de ondersteuning erg fijn en positief. Nu lijkt het pas of wij gehoord worden als ouders. Er wordt naar jouw en je kind geluisterd en naar het kind gekeken.

Lees hier meer recensies van kinderen en ouders >>Denk je dat ik ook iets voor jouw kind kan betekenen?


Recensie You&Me PsychologieRecensie over mirjam de nijsRecensie You&Me PsychologieRecensie You&Me Psychologie