LHBTQI+ kinderen en jongeren

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te kunnen praten over seksuele voorkeur of genderidentiteit. Toch hebben alle kinderen en ook LHBTQI+ kinderen dit nodig wanneer zij gaan ontdekken wie ze zijn en wat zij voelen.

Ieder kind krijgt te maken met moeilijk momenten, minder zelfvertrouwen en twijfel of ze er wel bij horen. LHBTQI+ kinderen en jongeren hebben deze moeilijke momenten ook, maar hebben hier bovenop ook nog te maken met de stress van ‘anders’ zijn. Ze twijfelen over de coming out naar de ouders en wat vinden vrienden ervan?  Hierdoor kunnen ze erg in de knel komen te zitten. Ze voelen zich eenzaam en kunnen depressieve klachten ontwikkelen. 

LHBTI

Genderidentiteit zoektocht

Deze kinderen komen ook meer problemen tegen, doordat anderen hen vreemd of raar vinden. Er wordt veel geoordeeld en dit krijgen de jongeren mee. You&Me Psychologie kan naast je staan om het zelfbeeld op te bouwen, het zelfvertrouwen te verbeteren en opzoek te gaan naar wie je bent (genderidentiteit).  Ik gun jou dat je lekker in je vel zit, weet waar je goed in bent en dat jij je gezien en gehoord voelt. 

Wanneer er meerdere kinderen/jongeren zich aanmelden rond dezelfde periode, zal ik ook proberen om jullie bij elkaar te brengen, zodat je het gevoel van alleen ‘anders’ zijn niet hoeft te voelen.

Wil je meer informatie over mogelijke begeleiding, gesprekken om samen te sparren? Neem hier contact op >>

Neem ook eens alvast een kijkje op de volgende sites:
https://iedereenisanders.nl/ 
https://www.movisie.nl/
https://sense.info/nl

LHBGT

Drawing-layerExport (7)WERKWIJZE
You&Me kijkt samen met jouw gezin
wat er nodig is om in de behoeften
van jouw kind te kunnen voorzien,
zodat je kind zich weer prettig voelt.

Drawing-layerExport (10)BEHANDELING
You&Me biedt zowel individuele als
systeemtherapie aan, gericht
op uiteenlopende problematiek
voor kinderen van 7 t/m 18 jaar.

Drawing-layerExport (9)CONTACT
Zet de eerste stap in de juiste richting.
Meld je kind/ gezin aan en ervaar zelf wat
You&Me Psychologie voor jou en
jouw kind kan betekenen.