‘Wat is dat dan weer?’ kun je misschien denken. Nou, dat ga ik je eens kort uitleggen.

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd.

Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.

Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven…

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel en sprak me direct aan. Ik heb een hele stapel kinderboeken met een zwerfsticker in mijn praktijk in Hoogerheide liggen. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten de boeken daarna wel weer laten zwerven in bijvoorbeeld een ander kinderzwerfboekenstation in de buurt. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website.

Iets meer dan een jaar geleden ben ik ambassadeur geworden van dit mooie initiatief. Mede omdat ik veel beelddenkers in de praktijk zie (en niet alleen beelddenkers) die lezen niet altijd even leuk vinden. Door toch leuke boeken aan te kunnen bieden om de verkregen tips te gaan oefenen wordt lezen ineens weer een stukje eenvoudiger en daardoor ook leuker.

Het is leuk om te zien dat kinderen lol hebben in het lezen van een boek. Zo krijg ik regelmatig leuke samenvattingen van geleende boeken. Soms hebben ze het na een paar dagen al uitgelezen. Dan was het denk ik wel een goed boek 😉

Ik ben benieuwd of jouw kind van lezen houdt. Deel je het met me in een reactie? Dat zou ik erg leuk vinden 🙂

Op de toekomst van de kinderen!

Lieve groet,

blog

 

Ps : Ken jij iemand die ook graag gratis een boek wilt komen lenen? Deel dan dit blog via Facebook of andere Social Media. Hoe meer zwervende boeken, hoe leuker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.