beelddenken in de klas

Individuele behandeling

Maak je je zorgen om jouw kind? Krijg je vanuit school te horen dat het niet goed gaat met je kind? Vertelt je kind weinig tegen je? Of heeft je kind huilbuien, woede aanvallen, faalangst, een specifieke angst of ander gedrag waardoor het niet goed gaat? Dan kan You&Me Psychologie mogelijk helpen.

You&Me kijkt verder dan het gedrag en biedt passende hulp waar nodig in de vorm van o.a. individuele behandeling. Dit wordt ingezet bij kinderen van 7 t/m 18 jaar die zich niet goed ontwikkelen of problemen ervaren in het dagelijks leven waarbij ondersteuning nodig is. Bij de behandeling wordt o.a. gebruik gemaakt van cognitieve gedragstherapie, schematherapie en EMDR waarvan de effectiviteit wetenschappelijk aangetoond is.

Wat zeggen anderen over het individuele traject?

Mijn dochter toonde faalangst in de klas, vooral tijdens het maken van de cito-toetsen. Hier scoorde ze veel lager op dan op de toetsen in de klas. Ook had ze last van overzichtsproblemen. De problemen zijn zeker verminderd en we herkennen nu ook beter waar het aan ligt. Daardoor kunnen we het op een andere manier uitleggen die wel bij haar past. Ik zou Mirjam zeker aanraden doordat ze veel duidelijkheid geeft over de ‘denkwijze’.

Ik weet nu hoe ik denk en hoe ik bijvoorbeeld rekenen moet aanpakken. Eigenlijk vond ik elke keer bij Mirjam fijn. Ik heb geen tips voor Mirjam, want ze deed alles goed en heel leuk.

Ik heb van Mirjam heel veel geleerd. Mirjam heeft mij geleerd om minder boos te worden op school. Ze kwam bij mij op school om me dit te leren. Het was dan altijd heel fijn al ze er was. Ook ben ik veel bij haar geweest. We werkten dan samen aan mijn Dinobrein. Dat was heel leuk om te doen. Dankzij Mirjam ben ik nu bijna nooit meer boos op school en gaat het heel goed met mij op school! Ik vond het altijd heel gezellig met Mirjam.

Mijn zoon had last van tics, angsten en onzekerheid en automatiseringsproblemen. Na de behandelingen bij Mirjam zijn de problemen duidelijk verminderd en gaat mijn zoon nu ervaren om het zelf toe te gaan passen. Ik vond het fijn dat ik als ouder erbij mocht zijn en ook de sfeer was heel erg ontspannen en ongedwongen. Mijn zoon mocht zijn zoals hij is bij Mirjam, dat voelde altijd heel goed. Ik heb echt een fijnere zoon terug en beelddenken is iets waar hulp toch wel heel fijn voor is, omdat scholen het niet goed erkennen en benaderen.

Met moeheidsklachten en piekerklachten ben ik bij Mirjam terecht gekomen. Zij heeft mij geleerd om beter naar mezelf te luisteren. Ik heb goede begeleiding gekregen en raad haar zeker aan. Mijn moeder en ik zijn haar ontzettend dankbaar voor de steun en moeite.

Mirjam heeft ons zo ontzettend goed geholpen! Ben haar nog steeds heel dankbaar daarvoor.

Ik wilde graag meer in mezelf geloven, mezelf motiveren en minder twijfelen aan mezelf. Ik vond het meteen al heel fijn en ik merk dat ik geen problemen meer heb. Voor mij was het goed om dit te doen.

Onze zoon had veel problemen op school met zijn gedrag dat zich niet zo positief uitte en eigenlijk kon men niet echt zeggen waar dat aan lag. Wij als ouders vonden de observatie en daarbij de begeleiding en ook de gesprekken met school en de ondersteuning erg fijn en positief. Nu lijkt het pas of wij gehoord worden als ouders. Er wordt naar jou en je kind geluisterd en naar je kind gekeken.

Onze zoon heeft veel lichamelijke onrust. De omgeving op school is dusdanig geïnstrueerd over de onder/overprikkeling van onze zoon dat de uitingen van lichamelijke onrust afgenomen is en zijn gedrag op school verbeterd. Mirjam kijkt niet alleen naar de specifieke problematiek, maar ook goed naar de omgeving. Mirjam komt bij ons over als een kundige kinderpsychologe met een gedegen kennis van de hedendaagse literatuur op het gebied van kindgedrag.

Mijn dochter had last van slapeloosheid, had nergens meer zin in en was erg down. Er was meteen een goede klik tussen Mirjam en mijn dochter. En dankzij de positieve benadering en het vertrouwen in mijn dochter en haar ontwikkeling is mijn dochter ontzettend vooruit gegaan. Ga zo door Mirjam!

Mijn zoon had erge last van faalangst in stressmomenten, zoals toetsen en last van negatieve gedachten. Het eerste contact was erg prettig en mijn zoon voelde zich er ook prettig bij. Ik merk duidelijk dat mijn zoon zekerder is geworden. De insteek sloot heel goed bij hem aan.