EMDR bij kinderen en adolescenten

Wanneer je kind problemen ervaart en je vermoedt dat ze te maken hebben met eerder meegemaakte ingrijpende gebeurtenissen, kan EMDR worden toegepast.

Toepassing van EMDR is mogelijk bij kinderen van alle leeftijden. Bij heel jonge kinderen krijgen ouders of verzorgers een belangrijk aandeel in de behandeling.

You&Me Psychologie past EMDR toe op Type 1 trauma. Dit houdt in dat er klachten zijn ontstaan na een eenmalige schokkende gebeurtenis. Voorbeelden van Type 1 trauma zijn: een ongeluk, ernstige ziekte, brand, (zien van) geweld of overval, nachtmerries door bijvoorbeeld een enge film. Maar ook het vallen van de fiets of het bijten van een hond kan klachten geven.

Ook past You&Me Psychologie EMDR toe op Type 2 trauma waarbij er klachten zijn ontstaan door meerdere ervaringen/ herinneringen. Complexe PTSS wordt bij You&Me (nog) niet behandeld.

Wanneer je een ingrijpende gebeurtenis meemaakt als kind of adolescent kan het zijn dat je geen klachten krijgt en dit zelf goed verwerkt. Geef je kind hier ook de tijd voor.

Ook voor rampscenario’s voor de toekomst kan EMDR helpend zijn. Angst dat er iets kán gaan gebeuren zoals vliegangst, doodsangst, angst om over te geven, angst om een paniekaanval te krijgen, angst om er niet bij te horen, angst dat er iets weer opnieuw gebeurt enz. Deze rampscenario’s kunnen worden aangepakt met EMDR.

EMDR behandeling bij kinderen van 0 tot 8 jaar

EMDR behandeling bij kinderen van 8-12 jaar

Uitleg EMDR behandeling

EMDR bij volwassenen

Ook volwassenen zijn welkom voor EMDR behandeling voor zowel Type 1 als Type 2 trauma. Denk bijvoorbeeld aan een eenmalige nare gebeurtenis welke je maar niet lijkt te verwerken of aan specifieke fobieën (injectie angst, bevallingsangst, stikfobie) of sociale angst (podiumangst, angst om te spreken voor de groep). Ook het behandelen van klachten die ontstaan zijn na meerdere nare ervaringen is mogelijk in de praktijk. Denk hierbij aan een nare scheiding , geen fijne ervaringen op het werk of pestervaringen waardoor je bijvoorbeeld bent gaan twijfelen aan jezelf. Complexe PTSS wordt bij You&Me (nog) niet behandeld. 

You&Me Psychologie heeft geen contracten bij zorgverzekeraars. Het is mogelijk dat er een deel vergoed wordt, maar dit kun je zelf navragen bij je eigen zorgverzekeraar. 

Klachten waarbij EMDR kan helpen:

* nare herinneringen aan een gebeurtenis(sen)
* herbelevingen (gevoel dat het steeds opnieuw gebeurt)
* vermijden van zaken die met de gebeurtenis te maken hebben
* sneller geïrriteerd/kort lontje
* schaamte, schuldgevoel of een negatief zelfbeeld
* somberheid
* concentratieproblemen
* onverklaarbare lichamelijke klachten
* slaapproblemen
* angsten, paniek, je zorgen maken, onrust
* stress, verhoogde alertheid/waakzaamheid

EMDR behandeling bij jongeren van 12-18 jaar


Drawing-layerExport (10)BEHANDELING
You&Me biedt zowel individuele als
systeemtherapie aan, gericht
op uiteenlopende problematiek
voor kinderen van 7 t/m 18 jaar.


Drawing-layerExport (7)WERKWIJZE
You&Me kijkt samen met jouw gezin
wat er nodig is om in de behoeften
van jouw kind te kunnen voorzien,
zodat je kind zich weer prettig voelt.


Drawing-layerExport (9)CONTACT
Zet de eerste stap in de juiste richting.
Aanmelden kan hier en ervaar zelf wat
You&Me Psychologie voor jou en
jouw kind/gezin kan betekenen.