Window of tolerance uit je raampje

Window of tolerance hoe blijf je in je ‘raampje’?

De Window of Tolerance, wat is dit en hoe werkt het? Wanneer je uit je 'raampje' schiet kun je of heel boos worden of je juist helemaal terugtrekken. Wanneer jullie als gezin weten hoe dit werkt, kan dit al veel meer rust gev
obsessief compulsieve stoornis

Dwang in je gezin

Een recensie over het boek 'Mijn kind heeft OCD. Als dwang het leven van je kind beheerst'. Wat voor impact heeft dwang op het gezin? Wat kun je doen als ouders en welke behandeling wordt er ingezet bij OCD?
Rouwen is liefde

Rouwen is liefde

Een recensie over het pas verschenen boek van Luuc Smit en Manu Keirse: Rouwen is liefde. Wat vertel je je kind over de dood of ernstige ziekte? Hoe rouw je? En nog veel meer praktische handvatten.
depressie

Wanneer is het een depressie?

Is mijn kind depressief? Je maakt je zorgen om je kind, hoort dit bij de leeftijd of is het echt een probleem? In dit blog vertel ik je wat een depressie is en hoe je dit herkent.
systeemtherapie
,

Familieopstelling

Wat is een familieopstelling en wanneer kun je deze interventie inzetten? Ik leg het je graag uit aan de hand van een aantal praktijkervaringen.
genderidentiteit

Genderidentiteit

Wat is genderidentiteit? Voor sommige mensen is dit een ware zoektocht. Want wat als de identiteit niet overkomt met je lichaam of niet overeenkomt met wat andere mensen denken?
theory of mind

Wat is Theory of Mind?

Wat is Theory of mind? Hoe ontwikkelt het zich en hoe zit dit bij kinderen met ASS? Lees het in dit blog over ToM.
kritische stem
,

Kritische innerlijke stem

Hoe klinkt jouw kritische stem? Hoe ziet hij/zij eruit? En wat kun je doen wanneer jouw kind een erg kritische stem heeft?
wanneer hoogbegaafd

Wanneer hoogbegaafd?

Wanneer ben je hoogbegaafd? Als je een IQ boven de 130 hebt? Of spelen er meer factoren een rol? Ik leg het je graag uit in dit blog.