Nachtmerrie

Nachtmerries

Nachtmerries, je krijgt er meteen een naar gevoel bij. Er is wat aan te doen: ik vertel je hoe jij dit in 4 stappen samen met je kind aanpakt.
systeemtherapie

5 redenen om het hele gezin te zien

Het gezin en het kind zijn soms enigermate elkaars symptoom. Daarbij zijn gehechtheidspatronen transgenerationeel en worden dus overgedragen. Hoe werkt dit in de praktijk?
Doodmoe
,

Hooggevoeligheid in je gezin

Als ouder wil je alle ballen in de lucht houden. Je weet dat dit niet mogelijk is, maar toch doe je er alles aan. Tijd voor verandering.
Grenzen stellen

5 Tips voor Kids om Grenzen te Stellen

Hoe leer je als kind grenzen stellen, nee zeggen en opkomen voor jezelf? Lees hier 5 praktische tips die jij met jouw kind kunt oefenen.
angst

Angst, hoe werkt dat?

Angst kennen we allemaal, we mogen er zelfs wat meer open over zijn. Maar hoe werkt angst in onze hersenen en wat kun je eraan doen?
rusten

Rusten is nutteloos

Voelt het alsof je niet meer mag luilakken op de bank? Dat je altijd maar productief moet zijn, iets nuttigs moet doen? Waar komt dit vandaan? En wie zegt dat dit moet?
EMDR
, ,

Voelen wat je voelt

Onplezierige gevoelens gaan we het liefst uit de weg of willen we direct oplossen. Maar ook deze gevoelens mogen gevoeld worden. Vind meer balans door te voelen wat je voelt >>
vergelijken met anderen
,

Vergelijken met anderen

Vergelijken met anderen, dat doet iedereen. Maar als het geen eerlijke vergelijking is en het je onzeker maakt gaat er iets mis. Lees hier hoe je het gesprek aan kunt gaan met je kind.
spanning
,

Ziek van de spanning

Zo gespannen zijn en het niet kwijt kunnen dat je er ziek van wordt. Hoofdpijn, buikpijn, misselijk, koorts. Spanning voor nieuwe dingen, activiteiten of bijvoorbeeld Sinterklaas. Lees hier wat je kunt doen als ouder.