Rouwen is liefde

Rouwen is liefde

Een recensie over het pas verschenen boek van Luuc Smit en Manu Keirse: Rouwen is liefde. Wat vertel je je kind over de dood of ernstige ziekte? Hoe rouw je? En nog veel meer praktische handvatten.
depressie

Wanneer is het een depressie?

Is mijn kind depressief? Je maakt je zorgen om je kind, hoort dit bij de leeftijd of is het echt een probleem? In dit blog vertel ik je wat een depressie is en hoe je dit herkent.
familieopstelling
,

Familieopstelling

Wat is een familieopstelling en wanneer kun je deze interventie inzetten? Ik leg het je graag uit aan de hand van een aantal praktijkervaringen.
genderidentiteit

Genderidentiteit

Wat is genderidentiteit? Voor sommige mensen is dit een ware zoektocht. Want wat als de identiteit niet overkomt met je lichaam of niet overeenkomt met wat andere mensen denken?
theory of mind

Wat is Theory of Mind?

Wat is Theory of mind? Hoe ontwikkelt het zich en hoe zit dit bij kinderen met ASS? Lees het in dit blog over ToM.
kritische stem
,

Kritische innerlijke stem

Hoe klinkt jouw kritische stem? Hoe ziet hij/zij eruit? En wat kun je doen wanneer jouw kind een erg kritische stem heeft?
wanneer hoogbegaafd

Wanneer hoogbegaafd?

Wanneer ben je hoogbegaafd? Als je een IQ boven de 130 hebt? Of spelen er meer factoren een rol? Ik leg het je graag uit in dit blog.
hooggevoelig hoogbegaafd

Hoogbegaafde kinderen en overprikkeling

Waarom raakt een hoogbegaafd kind sneller overprikkeld? Wat is hooggevoeligheid? Ik neem je mee in de verschillende vormen van overprikkeling.
intelligentie

Hoogbegaafdheid en de ontwikkeling

De ontwikkeling is wel degelijk anders bij hoogbegaafde kinderen, vaak is deze ontwikkeling asynchroon. Wat ik daarmee bedoel, leg ik graag uit in dit blog.